ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ: ΧΩΡΙΟ VS ΠΟΛΗΕπαρχία ή πόλη; Πόυ προτιμάς να διαμένεις και γιατί το επιλέγεις;

Η αλήθεια είναι ότι ο γνώμες διίστανται. Άλλοι προτιμούν την μεγαλούπολη διότι παρέχει πολύ περισσότερες ευκαιρίες εργασίας, τόπους διασκέδασης και εμπλοκής σε καθημερινές δραστηριότητες. Άλλοι πάλι προτιμούν έναν πιο ήρεμο τρόπο ζωής κοντά στη φύση και τα αγαθά που εκείνη τους προσφέρει απλόχερα αδιαφορώντας για τις εξόδους και τα εμπορικά των πόλεων.

 Τί γίνεται ωστόσο αυτές τις μέρες που όλοι είμαστε αναγκασμένοι να διαμείνουμε εντός της οικίας μας απομονωμένοι και με ελάχιστες και απαραίτητες εξόδους μόνο για τις πρώτες μας ανάγκες; Πόσο τυχεροί στέκονται όλοι όσοι διαθέτουν πράσινο και μια αυλή για να μπορούν να κάθονται και να μην είναι υποχρεωμένοι να μείνουν μέσα σε 4 τοίχους για όλο αυτό το διάστημα;

Εμείς που έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια κωμόπολη και να μπορούμε να παίρνουμε μια ανάσα στη φύση ας αναλογιστούμε πόσο τυχεροί είμαστε..Πόσο τυχεροί που δεν είμαστε κλεισμένοι μέσα σε ένα στενό διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας με μόνη θέα το πεζοδρόμιο και τον ακάλυπτο ή το παράθυρο του απέναντι ενοίκου. Όταν με το καλό λήξει αυτή η καραντίνα ας προστατέψουμε περισσότερο το φυσικό περιβάλλον που μας φιλοξενεί και μας προσφέρει τη δυνατότητα να διαβάζουμε κάτω από ένα δέντρο, να βλέπουμε τον ουρανό και να συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε για ένα καλύτερο αύριο σε ώρες που πολλοί συνάνθρωποί μας βασανίζονται κλεισμένοι σε σπίτια και περνώντας όλο τους το χρόνο μπροστά από οθόνες και κονσόλες.
Ας εκτιμήσουμε το δώρο που μας έχει δοθεί και ας σταματήσουμε την γκρίνια.

Σχόλια