Κορωνoϊός – Μελέτη : Διαχέεται στον αέρα και παραμένει μεταδοτικός για ώρες.

Σύμφωνα με αυτή τη μελέτη, η οποία δεν έχει αξιολογηθεί από άλλους επιστήμονες ούτε έχει δημοσιευθεί σε επιστημονικό περιοδικό, ο κορωνοϊός παραμένει επίσης σε δωμάτια πολύ καιρό μετά την αποχώρηση των ασθενών.


Εντείνει τις ανησυχίες για την εξάπλωση του κορωνοϊού, μελέτη αμερικανών επιστημόνων σύμφωνα με την οποία, ο φονικός ιός μπορεί να διαχυθεί στον αέρα και να παραμείνει μεταδοτικός για ώρες.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα βρήκαν υψηλά επίπεδα του ιού στον αέρα, στα δωμάτια ασθενών πολύ καιρό μετά την αποχώρησή τους.
Επιπλέον, εντοπίστηκαν ίχνη του κορωνοϊού σε νοσοκομειακούς διαδρόμους έξω από τα δωμάτια των ασθενών.
Η διαπίστωση αυτή, λένε οι ερευνητές, υπογραμμίζει τη σημασία λήψης μέτρων προστασίας των εργαζομένων στον τομέα της υγείας και του εφοδιασμού τους με κατάλληλο ρουχισμό.
Οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να καταλάβουν πώς ακριβώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός.
Η εν λόγω μελέτη, που δημοσιεύει η Daily Mail, έπεται ως συνέχεια πληθώρας άλλων που έχουν δείξει ότι ο κορωνοϊός, δεν μεταδίδεται μόνο μέσω των σταγονιδίων βήχα ή φταρνίσματος.
Η μελέτη των ερευνητών του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα, δεν έχει αξιολογηθεί από άλλους επιστήμονες ούτε έχει δημοσιευθεί προς το παρόν σε κάποιο επιστημονικό περιοδικό.
Οι ερευνητές έλαβαν δείγματα από 11 δωμάτια ασθενών με κορωνοϊό, αφού αυτοί είχαν φύγει. Βρήκαν ιογενή σωματίδια στον αέρα τόσο μέσα στα δωμάτια όσο και στους διαδρόμους έξω από αυτά.
Το εύρημά τους δείχνει ότι κάποιος μπορεί να «κολλήσει» τον ιό χωρίς να βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με μολυσμένο άτομο.
Πηγή:https://www.in.gr

Σχόλια