Κορωνοϊός: Σιώρας - Γεμίζουν τα νοσοκομεία αναφοράς, ελάχιστες οι νέες κλίνες που λειτουργούν


«Σιγά-σιγά φρακάρουν τα νοσοκομεία αναφοράς όπως το "Σωτηρία", ο "Ευαγγελισμός" και το "Αττικόν" από ασθενείς που νοσούν από τον κορωνοϊό. Την ίδια ώρα έχουν ανοίξει ελάχιστες κλίνες από αυτές που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας», όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων του «Ευαγγελισμού» και αντιπρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, καρδιολόγος Ηλίας Σιώρας.


Το υπουργείο Υγείας έχει ανακοινώσει ότι πάνω από 2.000 κλίνες θα είναι διαθέσιμες για τη νοσηλεία ήπιων και μέτρων περιστατικών του covid-19, σε «Σωτηρία», «Παμμακάριστο», «Αγ. Βαρβάρα» και ΝΜΙΤΣ.

Ωστόσο, στην Παμμακάριστο περίπου 60 κλίνες είναι σε λειτουργία από τις 170 που διαθέτει, ενώ το ΝΜΙΤΣ δεν έχει δεχτεί ακόμα ασθενείς –είτε ελάχιστους-, όπως και το «Αγ. Βαρβάρα» τονίζει ο κ. Σιώρας. Στο «Σωτηρία» επίσης, υπάρχουν 100 κλίνες κλειστές, οι οποίες είχαν καταργηθεί παλιότερα και στο Ασκληπιείο της Βούλας θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν άλλες 26 κλίνες, οι οποίες είναι εξοπλισμένες από δωρεά, λέει ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά. Όσο για το ιδιωτικό θεραπευτήριο Άττικα στην Ελευσίνα, το οποίο έχει ανακοινωθεί ότι επίσης θα νοσηλεύει περιστατικά κορονοϊού, είναι εντελώς απροετοίμαστο, προσθέτει ο κ. Σιώρας.
«Μέχρι στιγμής ελάχιστες νέες κλίνες έχουν μπει σε λειτουργία και έχουν δεχτεί ελάχιστα ή καθόλου περιστατικά. Αντίθετα έχουν μετατρέψει τις ήδη υπάρχουσες κλίνες των νοσοκομείων σε κορονω-κλινικές και τα νοσοκομεία σε κορονω-νοσοκομεία» τονίζει. Το ζήτημα που προκύπτει είναι τι θα γίνει με τη νοσηλεία ασθενών άλλων σοβαρών νοσημάτων, όταν οι διαθέσιμες κλίνες γι’ αυτούς λιγοστεύουν.


Πηγή:https://www.newsbomb.gr

Σχόλια