Νέα σενάρια για μειώσεις μισθών στο δημόσιο


Τα νέα μέτρα για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους ανακοινώθηκαν, όπως φαίνεται ότι η κρίση που προκαλεί ο κορωνοϊός δεν αποκλείεται σε βάθος χρόνο να «αγγίξει» και τους μισθούς στο δημόσιο.

Ανοικτό άφησαν το ενδεχόμενο να υπάρξει θέμα με τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αλλά και ο υφυπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επί του παρόντος δεν τίθεται ζήτημα για μειώσεις μισθών στο δημόσιο, αλλά αν η κρίση συνεχιστεί και πέρα από τα προβλεπόμενα, τότε η κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι υποχρέωσή της, να δει ξανά το θέμα.
Ο Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην πρωινή συνέντευξη τύπου δήλωσε ότι «το κόστος πρέπει να είναι μοιρασμένο δίκαια στην κοινωνία», μία δήλωση που πυροδότησε σενάρια.
Τα σενάρια αυτά κλήθηκε να σχολιάσει ο υφυπουργός Θ. Σκυλακάκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να μειωθούν οι μισθοί στο δημόσιο, εάν υπάρξει παράταση στην  κρίση.
Κάτι ανάλογο είχε κάνει, υπενθυμίζεται, και το Σάββατο (28.03.2020) ο Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
«Με τα δεδομένα που έχουμε, δεν υπάρχει στο τραπέζι και δεν τίθεται ζήτημα μείωσης των αποδοχών στο Δημόσιο, όμως ουδείς ξέρει πότε θα τελειώσει η κρίση και ποια μέτρα θα απαιτηθούν. Κανείς στον κόσμο δεν ξέρει πότε θα τελειώσει αυτή η κρίση, εμείς πήραμε αυτήν την στιγμή μέτρα με ορίζοντα διμήνου», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.
Πηγή: newsit.gr

Σχόλια