24ωρη παράταση στην αγωνία για τα σχολεία – Αύριο οι ανακοινώσεις Κεραμέως

σχολεία

Ακόμη μια μέρα θα χρειαστεί να περιμένουν γονείς και μαθητές για να μάθουν πως και πότε θα ανοίξουν τα σχολεία. Τις ανακοινώσεις θα κάνει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως αύριο (29.04.2020) το απόγευμα.

Όπως από το πρωί είχε γράψει το newsit.gr, οι αποφάσεις για τα σχολεία θα γίνουν γνωστές την Τετάρτη από την αρμόδια υπουργό, ενώ σήμερα μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού στις 18:00, τη σκυτάλη των ανακοινώσεων θα πάρουν έξι υφυπουργοί.

Η απόφαση για το πως και πότε θα ανοίξουν τα σχολεία είναι ένας γρίφος για την κυβέρνηση. Ωστόσο ήδη υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για την επαναλειτουργία τους, ακόμη και φωνές να μην επιστρέψουν, ειδικά οι μαθητές του δημοτικού, στα θρανία.   
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, σίγουρη πρέπει να θεωρείται πλέον η επαναλειτουργία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, όπως και η διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα τέλη Ιουνίου. Η επαναλειτουργία των σχολείων, ωστόσο, θα γίνει σταδιακά και με βάση τη διαρκή αξιολόγηση των συνθηκών και του σχεδίου «απελευθέρωσης».
Έτσι, στις 11 Μαΐου θα γυρίσουν στα θρανία οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, αλλά το ενδεχόμενο μαζί τους να επιστρέψουν ακόμη και οι συμμαθητές τους από τις άλλες δύο τάξεις του Λυκείου ή ακόμη και του Γυμνασίου αποτελεί υπαρκτή εισήγηση και δεν έχει εγκαταλειφθεί. Σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται να διεξαχθούν εφέτος προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, ενώ έως τα τέλη Μαΐου θα έχουν επιστρέψει στις αίθουσες και οι μαθητές του Δημοτικού και των Νηπιαγωγείων. Δεδομένη θεωρείται, επίσης, η μικρή παράταση του σχολικού έτους έως τα τέλη Ιουνίου περίπου.
Πηγή: newsit.gr

Σχόλια