Άνοιγμα όλων των σχολείων και υποχρεωτική χρήση μάσκας αποφάσισε η επιτροπή λοιμωξιολόγων


Επανέναρξη λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων σταδιακά, προτείνε η επιτροπή λοιμωξιολόγων όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για το νέο κορωνοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.
Όπως είπε υπήρξε μόνο μία λευκή ψήφος. Ακόμη πρόσθεσε ότι η εισήγηση δεν έθεσε συγκεκριμένη ημερομηνία έβαλε όμως συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις σε ότι αφορά την τήρηση των μέτρων. «Η επιστημονική θέση είναι ότι πληθυσμός των παιδιών κινδυνεύει λιγότερο και φαίνεται να μεταδίδει και λιγότερο. Είναι μια επιστημονική θέση, η πολιτεία θα αποφασίσει», κατέληξε.
Ωστόσο ο κ. Τσιόδρας, ανακοίνωσε ότι η επιτροπή προτείνει να είναι «υποχρεωτική η χρήση της μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφορά και σε πολυσύχναστους χώρους, παντοπωλεία, νοσοκομεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής». Τα μέτρα αυτά θα αφορούν τόσο τους επισκέπτες όσο και τους εργαζόμενους.
Τέλος τόσο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, όσο και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι «η επόμενη θα είναι μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδος. Παραμένουμε σε εθνική επαγρύπνηση, γιατί μπορεί να επιστρέψει ο ιός».
Πηγή: evima.gr

Σχόλια