Απαγορεύεται η χρήση ασανσέρ - Οι πέντε κανόνες «Ευαγγέλιο» που πρέπει όλοι να τηρούμε

Απαγορεύεται η χρήση ασανσέρ - Οι πέντε κανόνες «Ευαγγέλιο» που πρέπει όλοι να τηρούμε

Νέοι κανόνες ισχύουν από σήμερα στις μετακινήσεις των επιβατών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς,με γνώμονα την απρόσκοπτη και ασφαλή μετακίνηση.

Η χρήση των ανελκυστήρων θα απαγορεύεται, με εξαίρεση τα άτομα με σοβαρά κινητικά προβλήματα. Σε λεωφορεία και τρόλεϊ παρατείνεται το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου από την μπροστινή θύρα. Επίσης, συνεχίζονται κανονικά οι απολυμάνσεις συρμών και οχημάτων καθώς και σταθμών των μέσων σταθερής τροχιάς.
Το αμέσως προσεχές διάστημα, θα υπάρξει και καμπάνια ενημέρωσης του επιβατικού κοινού για τα νέα, αναγκαία μέτρα υγιεινής και προφύλαξης από τον κοροναϊό. Λόγω της εφαρμογής προληπτικών μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των επιβατών και των εργαζομένων του ΟΑΣΑ, η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού μεταφέρεται σε νέο χώρο στα γραφεία του οργανισμού, που βρίσκονται στο ισόγειο της οδού Ρεθύμνου 16, 106 82, Αθήνα και θα γίνεται Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή (10:00 – 14:00).

Οι πέντε κανόνες – Ευαγγέλιο

Οι πέντε κανόνες, που όπως είπε, πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας όταν χρησιμοποιούμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι:
- Δεν μετακινούμαστε, εάν δεν είναι ανάγκη
- Δεν μετακινούμαστε, όταν έχουμε κάποια συμπτώματα
– Δεν χρησιμοποιούμε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εάν μπορούμε να μετακινηθούμε με κάποιο άλλο μέσο
– Κρατάμε τις αποστάσεις που ορίζουν οι ειδικοί
- Φοράμε πάντα μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Πηγή: dikaiologitika.gr

Σχόλια